Дезінфікуючі засоби по галузям віробництва
Для чого використовуються дезінфікуючі засоби
Використання миючих та дезінфікуючих засобів у харчовій промисловості є найважливішим етапом безпеки готового продукту, а також вважається гарантом здоров’я співробітників підприємства та споживачів продукції. В даний час жоден технологічний процес, який проходить у ланцюжку діяльності харчового підприємства, не задовольнятиме мінімальних вимог санітарії, якщо не проводити миття, дезінфекцію та інші обробки поверхонь, інструментів, обладнання, одягу персоналу, приміщень та цехів. Якісні та ефективні дезінфікуючі засоби для приміщень необхідні для забезпечення діяльності практично будь-якого підприємства, незалежно від того, чи зайняте воно випуском харчової промисловості, її зберіганням та транспортуванням або таким, що випускає важливе обладнання для виробництва. І приймання сировини для виробництва, і відпустка готової харчової промисловості супроводжується заходами на регулярній основі, які пов’язані з щоденним миттям і дезінфекцією будь-яких деталей і поверхонь, що контактують з продуктами.Особливості професійного миття та дезінфекції
Для якісного та надійного позбавлення харчової сировини та готового продукту від усіляких забруднень необхідно використовувати ефективні миючі засоби. Ключовою особливістю та відмінністю дезінфікуючих засобів від миючих препаратів є можливість запобігання мікробному інфікуванню. Якісна дезінфікуюча хімія гарантує максимальну чистоту, безпеку та ідеальний зовнішній вигляд продукту, в той час, як миття дозволить позбутися будь-яких зовнішніх забруднень. Важливо розуміти, що два ці процеси на будь-якому харчовому підприємстві йдуть «пліч-о-пліч»: миття завжди передує дезінфекції для якісної обробки не тільки продукту, а й інструменту, обладнання, робочих поверхонь.Дезінфікуючі засоби для інструментів
Дезінфікуючі засоби для інструментів, як правило, мають ширший спектр застосування, проте багато дезінфектантів відрізняються вузькою спеціалізацією – це необхідно враховувати при підборі ідеального варіанту для прибирання. Важливо розуміти, що харчова промисловість – це багатоетапний галузевий процес, який вимагає уваги на кожному рівні. Миття та дезінфекція при цьому стають основними процедурами, що забезпечують безпеку готового продукту. В ідеалі дезінфекція поверхонь, інструментів, робочого одягу персоналу має відбуватися безпосередньо після миття. Це необхідно для того, щоб початкові забруднення не нейтралізували дію активних дезінфектантів. При цьому сучасні методики та технології дозволили створити останнім часом окремий клас збалансованих засобів професійної хімії, які цілком непогано справляються як з білковими та іншими органічними забрудненнями, так і показують непоганий результат дезінфекції. Маркування засобів для миття та дезінфекції може бути різним. Вам може зустрітися «засіб для дезінфекції», який рекомендований виключно для вживання після миття. Миючі засоби з дезінфікуючим ефектом стануть універсальним рішенням для окремих галузей та напрямків харчової промисловості. Природно, бажано дотримуватись інструкцій та рекомендацій виробника при кожному використанні таких препаратів. У цьому випадку ви точно гарантуєте необхідний рівень чистоти та дезінфекції поверхонь та продуктів з урахуванням особливостей та нюансів вашого виробництва.Сфера застосування
Де застосовуються сучасні дезінфікуючі засоби для збирання та очищення? Високоефективні препарати активної дії знаходять широкий спектр застосування. Насамперед, це:- якісне очищення та дезінфекція харчових трубопроводів;
- обробка баків, цистерн та резервуарів;
- очищення харчових ємностей на молокообробних підприємствах;
- використання в пекарнях для дезінфекції хлібопічів;
- обробка печей та холодильників;
- дезінфекція термокамер, грилів, калориферів;
- санітарна обробка столів для приготування страв;
- дезінфекція візків тощо.
- висока ефективність, доведена на практиці;
- збалансований склад активної дії;
- відсутність сторонніх запахів та смаків;
- повна безпека для людини;
- мінімальний вплив на продукт;
- універсальність застосування.
Галузі застосування засобів дезінфекції
Сьогодні харчова промисловість розвивається величезними темпами, щороку відкриваються нові напрямки та виробництва, що вимагають дотримання суворих санітарно-гігієнічних умов. Якщо ще кілька десятків років тому основною сферою застосування дезінфікуючої хімії були м’ясо-молочні виробництва, то в наш час список став значно ширшим. Основними «споживачами» якісної миючої та дезінфікуючої хімії є підприємства, зайняті в таких галузях харчової промисловості, як:- хлібобулочне виробництво;
- кондитерське виробництво;
- пивобезалкогольна промисловість;
- виробництво тютюну та махорки;
- чайне виробництво;
- переробка птиці та риби;
- підприємства громадського харчування;
- масложувальна галузь;
- виробництво морозива;
- напівфабрикатне виробництво;
- мукомольна галузь тощо.
Як правильно вибирати професійні дезінфікуючі та миючі засоби для харчової промисловості
Будь-який засіб буде гранично оптимальним та ефективним при грамотному доборі та використанні відповідно до рекомендацій виробника. Це основне правило при виборі якісної хімії. Важливо розуміти, що найдорожчий засіб може бути малоефективним, якщо використовувати його не за прямим призначенням. Звичайно, це прямі втрати вашого часу, грошей і витрачені даремно нерви: те, що ви отримуєте в результаті, іноді аж ніяк не претендує на ідеальний з точки зору забезпечення чистоти та дезінфекції результат. Тому фахівці рекомендують слідувати основним крокам при виборі якісного засобу. Спочатку варто виділити характер забруднень, присутніх на поверхні. Може переважати один або кілька типів джерел бруду, але головне правило залишається незмінним:- органіка видаляється лужними препаратами;
- з неорганічними забрудненнями найкраще справляється кислотовмісна хімія.
- основні завдання, які стоять перед виробництвом;
- існуючі умови праці на виробництві;
- епідеміологічна ситуація;
- особливості продукції, що випускається;
- кількість змін та кількість одиниць персоналу;
- необхідність зберігання продукції тощо.
Особливості засобів для дезінфекції від виробника Про Формула
До вашої уваги пропонується максимально широкий асортимент якісної та ефективної продукції Efir від відомої компанії Про Формула. Ми гарантуємо доступну вартість, забезпечуємо технічні консультації, відповідаємо на будь-які питання кінцевого споживача. Основна мета, яка ставить перед собою компанія Про Формула в Україні – це забезпечення належного рівня якості вироблених дезінфікуючих препаратів, які повинні показувати максимальну ефективність в сучасних економічних та виробничих реаліях на будь-яких підприємствах та виробництвах харчової промисловості. Використання продукції Efir як ефективний засіб дезінфекції економічні обґрунтовано та показано на практиці. У її складі є виключно безпечні для людини активні речовини, які:- обмежують зростання бактерій та хвороботворних організмів;
- знищують грибок та плісняву;
- успішно борються зі сторонніми неприємними запахами;
- усувають будь-які наслідки розливом на харчовому виробництві;
- гарантують повну екологічну безпеку інструментів, обладнання, приміщення, одягу персоналу, робочих поверхонь.